Lekcja nr 20 – Die Backwaren

Zapraszamy do nauki nowego słownictwa – Pieczywo – Die Backwaren

bagietka – das Baguette (das bagete)
bochenek chleba – der Brotlaib (der brotlajb)
bułka – das Brötchen (das brytsien)
chałka – der Hefezopf (der hefecopf)
chleb – das Brot (das brot)
chleb pełnoziarnisty – das Vollkornbrot (das folkornbrot)
chleb pszenny – das Weißbrot (das wajsbrot)
chleb razowy – das Schwarzbrot (das szwarcbrot)
chleb żytni – das Roggenbrot (das rogenbrot)
grzanka – der Toast (der tost)
precel – die Brezel (di brecel)
rogalik – das Hörnchen (das hyrnsien)
suchar – der Zwieback (der cfibak)


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.