Lekcja nr 19 – Milchprodukte

Wyszukaj artykuł

Popularne artykuły

Dziś, jak co czwartek, poznajemy nowe słówka.
Tym razem zajmujemy się tematem „Milchprodukte“.

jajko – das Ei (das aj)
jogurt – der Joghurt (der jogurt)
maślanka – die Buttermilch (di butamilś)
masło – die Butter (di buta)
mleko – die Milch (di milś)
ser – der Käse (der kejze)
ser topiony – der Schmelzkäse (der szmelckejze)
śmietana – die Sahne (di zane)
twaróg – der Quark (der kwark)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Praca dla opiekunów osób starszych

Najnowsze oferty pracy

Rozpocznij czat
💬 Hej, porozmawiamy ?
Witaj 👋
Napisz proszę jak mogę pomóc